
ثبت برند رستوران به چه صورت می باشد ؟ برندسازی نام رستوران شما به ایجاد یک برند منحصر به فرد و قابل تشخیص کمک میکند، که باعث بهبود آگاهی مشتری از برند (Brand Awareness) و جذب مشتریان جدید میشود. در نهایت، علامت تجاری از نام کسبوکار شما در برابر نقض قوانین توسط سایر مشاغل محافظت میکند، که این امر به ویژه برای رستورانهایی که به دنبال عبور از یک حق امتیاز یا باز کردن شعبههای جدید هستند، مهم است.
برندسازی برای رستوران چه زمانی مهم میشود؟
اگرچه علامت تجاری نام رستوران ممکن است برای یک رستوران شهری کوچک یا یک بستنی فروشی محلی مورد استفاده چندانی نداشته باشد، اما زمانی که یک کسب و کار در حال گسترش نام تجاری خود از طریق تأسیس شعبات جدید یا ایجاد حق امتیازهای تازه است، علامت تجاری بسیار مهم میشود.
با این حال، رستورانهای تک مکان اگر در منطقهای پر تراکم واقع شدهاند یا مشتریان خارج از شهر به آنها مراجعه میکنند، ممکن است نام خود را ثبت کنند. هنگام درخواست برای علامت تجاری، رستوران شما بهتر است قابلیت تأسیس شعب جدید داشته باشد. یعنی بتواند در بیش از یک منطقه فعالیت کند و شهرت و اعتبار به دست بیاورد.
برندسازی برای رستوران چه مزایایی دارد؟
- برندسازی نام رستوران شما باعث میشود رقبای شما از استفاده از نام، لوگو و یا تصویر کسبوکار شما منع شوند، درآمد شما افزایش یابد و نیز به شما امکان میدهد برای کسب و کار خود شهرتی دست و پا کنید.
- همچنین ایجاد برند اگر با کیفیت و شهرت مناسب همراه شود، ابزاری مهم در بازاریابی کلامی است. بدین صورت که مشتریان پس از آمدن به رستوران شما و صرف غذا در آن و کسب رضایت از غذاها و خدمات شما، آن را به دیگران معرفی خواهند کرد. دیگران نیز در صورت رضایت به افراد دیگر معرفی میکنند و این چرخه به نفع شما ادامه خواهد یافت.
- ثبت برند سبب اعتبار بیشتر رستوران شما خواهد شد و نوعی سرمایهگذاری غیر مستقیم و نامحسوس به شمار میرود.
- برند جزوی داراییهای ناملموس به شمار میرود و قابلیت خرید و فروش دارد.
مدارک لازم برای ثبت برند رستوران چیست؟
مدارک ثبت برند برای اشخاص حقیقی
- شناسنامه و کارت ملی و یک نسخه کپی از آنها (شناسنامه کپی تمام صفحات)
- ارائه مجوز فعالیت مانند:
- پروانه بهداشت
- مجوز فعالیت صنفی
- هر مدرک دیگری که مبتنی بر اعتبار قانونی فعالیت در صنف رستورانداری باشد.
- طرح برند را در ابعاد ده در ده سانتیمتر
- تکمیل و ارائه اظهارنامه درخواست ثبت برند
نکته: در صورتی که در نام برند از حروف لاتین استفاده شده باشد، ارائه کارت بازرگانی الزامی است.
ثبت برند برای اشخاص حقوقی
- ارائه اساسنامه شرکت و مجوز فعالیت.
- طرح برند در ابعاد ده در ده سانتیمتر.
- در صورتی که وکیل امور مربوط به ثبت را انجام دهد ، ارائه وکالتنامه قانونی.
- روزنامه تاسیس و آخرین تغییرات
- در مواردی که از واژگان لاتین در برند استفاده شده باشد، ارائه باید کارت بازرگانی.
مراحل ثبت برند رستوران چیست؟
- تهیه مدارک لازم برای ثبت برند.
- ثبت نام و عضویت در وب سایت اداره مالکیت معنوی و ثبت اظهارنامه.
- بررسی اظهارنامه توسط کارشناسان اداره و اعلام نتیجه پس از چند روز.
- پس از انجام مراحل قبلی به شیوه صحیح و تایید برند، مدارک فیزیکی به صورت حضوری و یا پستی به اداره مالکیت معنوی ارجاع داده میشود.
- ثبت آگهی تقاضای برند در یک روزنامه رسمی برای نوبت اول جهت اطمینان از عدم وجود مدعی.
- با گذشت یک ماه از زمان چاپ اولین روزنامه، بایستی پرداخت حق ثبت برند انجام شود.
- پس از پرداخت حق ثبت و تأیید مراحل انجام شده تدسط کارشناس، بایستی برای درج آگهی ثبت برند در روزنامه برای نوبت دوم اقدام شود.
- پس از چاپ دوم در روزنامه کثیرالانتشار و عدم وجود مدعی یا معارض، گواهی برند به مدت ده سال توسط اداره مالکیت معنوی صادر خواهد شد.
چه مواردی در ثبت برند رستوران مشمول پرداخت هزینه است؟
دو نوبت روزنامه رسمی، حق الثبت، هزینه صدور سند مالکیت و هزینههای ارسال اظهارنامه و سایر هزینههای مکاتبات اداری، هزینههایی است که در ثبت برند رستوران بایستی پرداخته شود.
مهمترین الزامات ثبت برند رستوران چیست؟
داشتن جواز کسب، پروانه کسب و مدارکی که دال بر فعالیت مفید شما در این صنف باشد، از الزامات مهم در ثبت برند رستوران است. بدون داشتن جواز کسب، ضمن دریافت اخطار از اداره مالکیت معنوی، پروسه رسیدگی به اظهارنامه شما بسیار طولانیتر خواهد شد. اما ثبت برند بدون داشتن جواز کسب امکانپذیر است و میتوانید از جواز فرد دیگری در تیمتان استفاده کنید.
جواز کسب برای فعالیت رستوران توسط چه نهادهایی صادر میشود؟
جواز کسب در این رشته توسط اتحادیه صنفی رستورانداران و نیز وزارت بهداشت صادر میشود. همچنین دریافت پروانه بهداشتی مورد نیاز است.
در انتخاب نام برای ثبت برند رستوران چه نکاتی حائز اهمیت است؟
برای انتخاب نام در ثبت برند رستوران بایستی به نوع رستوران خود توجه کنید. اینکه آیا بنگاه شما یک رستوران است یا فست فود و یا کافی شاپ. همچنین در صورتی که رستوران تأسیس میکنید باید به نوع غذا و فرهنگ ویژه آن غذا دقت کنید. اگر سفره خانه سنتی یا رستوران غذاهای سنتی ایرانی تأسیس میکنید، بایستی از نامهای اصیل ایرانی استفاده کنید.
در صورتی که غذاهای کشورهای دیگر را ارائه میدهید میتوانید از نامهای مناسب با فرهنگ آن کشور استفاده کنید. مثلاً یک نام ایتالیایی برای یک رستوران ایتالیایی.
برای فست فود و کافی شاپ نیز میتوان از نامهای مناسب لاتین استفاده نمود.
در این مقاله در ارتباط با ثبت برند تجاری برای رستوران ها و مراحل، مدارک مورد نیاز و الزامات آن صحبت کردیم. همچنین در مورد انتخاب نام مناسب برای رستورانها مطالبی را بیان کردیم. به امید اینکه که مورد توجهتان قرار گرفته باشد.

ارسال نظر